ترک در دندان های وایتال ( هایلایت پیج دنتال اسپاچولا)
ترک در دندان های وایتال .مجموعه هایلایت منتشر شده در پیج اسپاچولا در مورد ترک در دندان های وایتال را در دنتوکورس بازنشر کرده ایم
ایدی تلگرام و اینستاگرام برند اسپاچولا :dental_spatula@
فارغ از علتی به نام ترومای حاد دندانهای وایتال مستعد ترک خوردن هستند ، که خوب همیشه هم تشخیصشون به این وضوح نیست.
بیشترین شیوع ترکها در دندانهای مولر هستش مخصوصا مولرهای مندیبل بعد از اون نوبت به پرمولر ها میرسه که سر پرمولر اول دوم دعواست (همینطور سر بالا یا پایین بودن پرمولرها)
با توجه به اینکه ما در استهلاک دائمی هستیم و دندان جان خیلی اهل ترمیم خودش نیست طبیعی هستش که شیوع این مساله اندکی وابسته به سن باشه و حدود ۲۰ الی ۵۰ سالگی خوراک این مساله است.
متاسفانه خیلی وقتها نمای داستان به این وضوح نیست. و تمام چیزی که ما داریم علائمی هستی که توسط بیمار ابراز میشه ، بدون هیچ نمای بالینی ، بدون قابلیت لوکالیزه کردن و یک حساسیت و با درد حین برداشت نیروی جویدن.
احتمالا اصلا سورپرایز نیست که دندانهای واحد ترمیم حتی کلاس یک و دو ساده تا ۲۹ برابر مستعد تر برای ترک خوردن هستند.
طبق مستنداتی ترمیم های کامپوزیت تا نیمی کمتر از آمالگام در داستان قصه ما ایجاد ترک میکند ؛ صد البته اگر پروسه باندینگ صحیح نباشه یا به هر دلیلی دباند شدن در محل داشته باشیم با باندمون شدیدا دی گرید نشه.
شاید این دو دیگه خیلی تفاوتی احساس نشه. و کامپوزیت ما به جز رنگش بشه همون آمالگام.
پر بیراه نیست اگر در افراد براکسر و کلنچر بدون راهنمای قدامی یا طرفی مطلوب افراد قوی هیکل و عزیزانی که عضلات جونده بسیار قوی دارند در صورت داشتن علائم بیشتر به این قضیه فکر کنیم.
جواهرات دهانی هم با ارادتی که به ایجاد ترومای ناگهانی دارند میتونن عامل مهمی در ایجاد ترکها باشند.
تست باز کردن بعد از اعمال فشار نقطه ای روش عالی ای برای پیدا کردن ترک هاست.
Transillumination – ترنس ایلومینیشن نور با لطفی که به ما دارند و از یک ترک واقعی عبور نمی کنند میتونه یک کمک کننده بزرگ باشه.
و اما سرانجام حفظ کردن یکپارچگی دندان با کمک روکشها میتونه درمان مناسبی محسوب بشه
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.