caries detector (ترجمه مقاله)
در این پست دنتوکورس استوری های هایلایت caries detector ،از پیج اینستاگرامی دکتر اسداللهی متخصص ترمیمی برای شما گرداوری کرده ایم.
این مقاله درباره caries detector که درباره لایه های مختلف پوسیدگی و نحوه تشخیص و درمان آن ها می باشد.
این رشته استوری ها ترجمه یک مقاله در این حوزه توسط دکتر اسداللهی می باشد.
آقای تاکائو فوزایاما، از سال ۱۹۱۶ تا ۲۰۰۳ زندگی می کردند و به اعتقاد بسیاری از دانشمندان در حیطه دندانپزشکی بعد از جی وی بلک، ایشون بیشترین تاثیر رو در دندانپزشکی رستوریتیو داشتند.
مقاله ای که من دیشب در موردش از ایشان می خوندم مربوط به ۱۹۷۹ و درباره لایه های مختلف پوسیدگی و نحوه صحیح تشخیص و درمان آنها .بود مقاله نکات مهم خیلی زیاد دارد پس اگر میخواهید کامل درکش کنید باید زحمت بکشید خودتان بخوانید ، در کانال تلگرام گذاشتم اما دو سه نکته خیلی مهمش را باهاتون به اشتراک می گذارم
رنگ و سختی عاج پوسیده به صورت روتین برای تشخیص و قضاوت میزان لازم برای برداشت پوسیدگی به کار می رود.اما این کار در بیشتر موارد صحیح نیست. چرا؟!؟… چون در پوسیدگی های حاد فاصله بین ناحیه پر از باکتری از ناحیه نرم شدگی زیاد است ( بیشتر از پوسیدگی مزمن ) پس فقط سختی عاج اندیکاتور خوبی برای حذف آن نیست.
در مورد تغییر رنگ ، برای پوسیدگیهای مزمن «نسبتا» اندیکاتور خوبی برای حذف پوسیدگی است ولی باز هم برای پوسیدگی های حاد فاصله بین ناحیه باکتریال با تغییر رنگ زیاد ؛ در ادامه دکتر فوزایاما به دقت به توضیح لایه پوسیدگی داخلی و خارجی می پردازد که کلیت نکاتش توی این جدول هست.
حفظ این لایه داخلی پوسیده ( که قابل رمینرالیزه شدن است و مخصوصا در پوسیدگی های حاد تشخیصش با روش تکتایل و رنگ ممکن نیست یکی از مهم ترین وظایف ما برای حفظ حیات پالپ است ، تو پوسیدگی مزمن همون تغییر رنگ میتونه اندیکاتور خوبی برای حذف پوسیدگی باشه ولی برای پوسیدگی حاد حتما باید از دای تشخيص پوسیدگی ( فوشين) جهت تشخیص میزان پوسیدگی حذف شونده باید استفاده کرد.
تکنیک استفاده از فوشین اپلای به مدت ۱۰ ثانیه و سپس شستن است ؛ زمان نباید از ۱۰ بیشتر باشد که این تکنیک در دانشگاه توکیو از ۱۹۷۳ در حال انجام است باشد که رستگار شوند :))))
در ادامه مقاله قبلی دکتر فوزایاما که درباره تشخیص پوسیدگی در دندانهای وايتال بود این مقاله که ۴-۵ سال بعد در اومده ( ۱۹۸۳ که سال تولد منم هست) استفاده از کریز دیتکتورها رو در دندانهای غیر زنده بررسی کرده این دفعه ماده مورد استفاده اسید رد ۱ درصد در پروپیلن گلیکول است.
اولش میگه فوشین نیم درصد در پروپیلن گلیکول با اسید رد ۱ درصد جایگزین شد به خاطر احتمال کارسینوژنیک بودنش و در این مقاله به بررسی رابطه بین عمق نفوذ باکتریال و میزان استین شده دندان نان وایتال پرداخت.
نحوه استفاده اش همون ۱۰ ثانیه بود. از نظر هیستولوژیک میزان نفوذ باکتریال همیشه همان پترن رنگ گرفتگی دندان را داشت و هیچ وقت از آن و از تغییر رنگ شدید دندان تجاوز نکرد.
هاردنس عاج رنگ نگرفته در محل جانکشن با عاج تغییر رنگ یافته کاهش ناگهانی داشت که نشان دهنده یک لایه اینترمدیت بود ؛ در بحث می گه استفاده از دایهای تشخیص پوسیدگی همان طور که در دندانهای وایتال در تشخیص پوسیدگی موثرند در نان و ایتالها هم موثر هستند.
ما در دندانهای وایتال اینر کریوس دنتین رو داریم که میخواهیم ازش محافظت کنیم این لایه در دندانهای نان وایتال وجود نداره.
خلاصه کلام از این کریز دیتکتورها استفاده کنید. فقط برای قشنگی نیستن ؛ مرسی !
همچنین اگر به مباحث حوزه پوسیدگی علاقه مند هستید میتونید با کلیک بر روی اینجا مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.